Hasznos mobil alkalmazások My Flightdiary.net profile

Ezek a programok nemcsak az utazások, de a hétköznapok során is rendkívül hasznosak lehetnek. Rövid leírásban szeretném bemutatni a funkciókat, majd mindenki döntse el, hogy számára ez használható e, avagy sem.

XE.com

Offline is használható deviza konverter. A memóriájában 10 különféle devizát el tud tárolni. Online frissíti az árfolyamot. A leghasznosabb váltó, amikor országot váltok és fogalmam sincs az árakról. Kis odafigyeléssel könnyű kivédeni a haszonéhes emberek próbálkozásait.

 

Skyscanner.net

Repjegyek összahsonlítására használatos. Első körben érdemes itt megtekinteni, hogy mely járatok repülnek merre, és az árakat is kilistázza nekünk. Maga a program csak egy keresőmotor, innen még tovább kell lépni az adott légitársaság honlapjára, de kiindulásképp mindenképp hasznos.

 

Transferwise

Oyan esetben használatos, ha magyar bankszámláról nemzetközi átutalást tervezünk végrehajtani. Az árfolyamot középárfolyamon kalkulálja át és másnapra meg is érkezik az összeg. Mobilról is elvégezhető az utalás.

 

World Clock
worldclock

Az utazás során könnyű elfeledkezni arról, hogy épp mennyi az idő, főleg, ha egyik időzónából ugrálunk a másikba. Nagyban megkönnyítheti életünket egy ilyen alkalmazás.

Dropbox

Hasznos kis program, hasonlóképp a Google Drive felhőjéhez, ez is egy kis privát tárhely, ahol tárolhatjuk adatainkat, vagy akár meg is oszthatunk egy-egy mappát az általunk kiválasztott személyekkel.

 

Tripadvisor

Szállások, éttermek, látnivalók, hasznos információk, gyűjtőhelye. Utazásnál hasznos lehet, ha végképp nem tudjuk hogy induljunk neki egy ismeretlen helyen.

 

Maps.me

Egy újabb hasznos kis program, offline térképek elérét biztosítja számunkra. Navigálni is tud nekünk, ha le vannak töltve előre a térképek.